fredag den 18. oktober 2024

50 finurlige læsefifs, udgivet på forlaget Finurlige fif

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

Hvis man vil være en læsende familie, så er det vores erfaring at det kræver at man som voksne i familien tager et aktivt valg herom. 

I en verden hvor børns (og voksnes) underholdnings muligheder er lige ved hånden 24/7, så er konkurrence om vores fritid hård og hvis man som voksen vil påvirke familien til at fritiden skal bruges i bøgernes verden, så må man nogle gange tænke lidt kreativt og det kan denne bog hjælpe med. 

Vi har selv i perioder brugt forskellige metoder til at motivere vores børn og os selv til daglig læsning og gør det sådan set stadig. Det er vigtigt at finde ud af hvad der fungere for jer i familien. 

Jeg synes personligt at nogle af de læsefif som denne bog indeholder er unødigt komplicerede og kræver for meget planlægning - men det er jo smag og behag. Min egen erfaring er, at jo mindre kompliceret nye vaner er, jo lettere er det at holde fast i vanerne i en travl hverdag. Bogen indeholder heldigvis også fifs som er knapt så planlægningskrævende. Så kan man jo altid afprøve de lidt mere kreative læsefifs fra bogen i ferier, hvor familien har ekstra tid sammen. 

Jeg kan fint forestille mig bogen indgå som et pædagogisk redskab i en skole eller SFO - hvor personalet kan hente ideer til anderledes læseoplevelse sammen med børnene. 

En god "selvhjælpsbog".

- Yvonne 

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

50 finurlige læsefifs, udgivet på forlaget Finurlige fif

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner  Hvis man vil være en læsende familie, så er det vores erfaring at det kræver at man som voksne i familien ta...