onsdag den 2. december 2020

Kaskelotternes sang af Bent Haller

 

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

Mads har læst denne bog sammen med sin klasse - 4.B, og her kommer hans anmeldelse:

Bogen handler om en kaskelotunge som hedder Tangøje. Han hedder sådan, fordi dengang da han blev født så fik hans mor tang for sit øje.

Da Tangøjes mor lige havde født Tangøje, kom der nogle spækhuggere som angreb. Moderen var kommet for langt væk fra flokken - så hun måtte selv kæmpe længe før flokken af kaskelotter kom tilbage for at hjælpe. Det var Tangøjes mor som kæmpede bedst - men da føreren af flokken kom tilbage tog han selv hele æren for at spækhuggerne var nedkæmpet.

Tangøje får en ven som hedder Gylte. Hun er glad for at gå på eventyr. En dag da Gylte og Tangøje er ude og lege, imens de andre kaskelotter jager blæksprutter, så møder Tangøje og Gylte et jerndyr (et skib). Da Tangøjes mor kommer for at redde Tangøge og Gylte fra at blive jagtet af menneskerne på skibet. Tangøjes mor død i kampen mod menneskerne.

Tangøje og Gylte svømmer langt væk - De prøver at finde gamle Dick (Moby Dick)

Det er en meget voldelig bog - Gylte dør også senere i bogen, da hun får olie i sit åndehul.

Da Tangøje finder gamle Dick siger han, at Tangøje skal finde en delfin som hedder Krabbe og som kan hjælpe Tangøje med at finde hjem til de andre kaskelotter.

Jeg kan godt lide bogen fordi der er meget spænding i. 

Mads 10 år

Bogen er udgivet på forlaget Høst og Søn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner  Sex, Drugs and Rock'n'roll... Jeg kan ikke andet end at beundre denne forfatter, for når hun beslutt...