torsdag den 1. april 2021

Pigerne fra Stjernedalen og de gamle breve af Mille Gori

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Bogen handler om 2 tvillinger som bor i Stjernedalen. De hedder Nete og Nola. En dag er de oppe på et loft i et forladt hus, hvor de finder en kuffert med gamle breve. De synes brevene er meget spændende. I brevene står der historier som cirkusartister.

Tvillingerne skal på ferie, men Nete vil ikke tage afsted uden brevene. Mor og far må ikke vide noget om brevene. Nete stjæler brevene fra kufferten og tager dem med på ferie. På ferien læser de brevene. Da de kommer hjem fra ferie ser de, at der er nogen som er flyttet ind i huset hvor de har fundet de gamle breve.

Dem der er flyttet ind i huset er brødre til deres mor og deres mor hedder Luna og ikke Anna. Moderen har været i plejefamilie. Det gamle hus hvor de fandt brevene har engang tilhørt brødrene og deres mor.

Det bedste i bogen er, da de finder ud af det med deres mor. Jeg synes bogen er rigtig god.

- Sarah 9 år

Efter Sarah har læst bogen sidder vi og taler sammen om læseoplevelsen. Sarah fortæller at hun ikke kan forstå hvordan Motor Mille kan skrive en bog når hun er ordblind. Jeg forklarer Sarah, at selv om man er ordblind så kan man godt både læse og skrive bøger, man skal bare at være god til at bede om hjælp når bogstaverne driller. Tak for at sætte fokus på ordblindhed.

Bogen er illustreret af Peter Bay Alexandersen

Bogen er udgivet på forlaget Politiken


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner  Sex, Drugs and Rock'n'roll... Jeg kan ikke andet end at beundre denne forfatter, for når hun beslutt...