mandag den 18. november 2019

Anmeldelse af Roser & Violer af Gry Kappel Jensen


Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Bogen er hverken rigtig god eller rigtig dårlig. Sådan lidt en mellemting, hvor jeg bagefter sidder tilbage og er lidt forvirret over hvem bogen prøver at henvende sig til. Historien er spændende, men ikke som sådan dyb. Fortællestilen er behagelig og karaktererne nogenlunde interessante at læse om.

Vi følger 4 piger i alderen 16-18 år som går på første årgang på en kostskole. Allerede her er plagiatet fra Harry Potter serien temmeligt tydeligt. Skolen har 4 linjer og kun børn med magiske evner kan komme ind..... Lyder det lidt bekendt.... Øh, ja. Og sådan fortsætter det ellers bare. Der er selvfølgelig en lærer på skolen som delvist bekender sig til den mørke side af magien, og så er der en kat der bliver overfaldet på gangen og hængt op..... Ja, ja, ja Jeg HAR læst Harry Potter og de vises sten (flere gange). Jeg har ikke brug for en fordansket udgave.

Hvem henvender bogen sig egentlig til? - Sproget og fortællestilen er egnet til de 11-15 årige, men pigerne i bogen er 16-18 år og enmer som kærester og mulig sex bliver berørt, så måske ikke de 11-13 årige alligevel??? Derudover har en af magi-grenene på skolen elementer hvor eleven skær i sig selv (Blodmagi) og det er, efter min mening, absolut uegnet for børn i alle aldre.

- Yvonne

Bogen er første del i Rosenholm Trilogien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...