søndag den 26. marts 2023

Radiant 1 af Tony Valente

Anmeldelse 2,5 ud af 5 stjerner 

Manga-tegneserie spækket med kamp, monstre og farverige karakterer. 

Vi følger den unge troldmandslærling Seth og hans jagt på berømmelse og kampfærdigheder. Seth vil gerne bruge sine magiske kræfter til at beskytte verden.

Tegneserien er lidt gnidret udformet med rigtig mange talebobler og det gør desværre at historien fremstår noget rodet og uoverskuelig. Handlingen og set-upet er egentlig meget godt fundet på, men udførelsen fungerer ikke rigtig.

Tegneserien er både læst af Mads på 12 år og af mig selv og vi er enige om, at dette ikke bliver en serie vi kommer til at læse videre i.

Mads roser dog bogen for at der er meget magi og eventyr i handlingen. 

Bogen er udgivet på forlaget Cobolt og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

fredag den 24. marts 2023

Marrigan Crows magiske prøvelser af Jessica Townsend

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

En fantasifuld fortælling egnet for mellemtrinnet. 

Bogen er en klassisk "Chosen One" fortælling om den 11 årige pige Morrigan Crow. Morrigan har hele sit liv troet hun var forbandet og skæbnebestemt til at dø ung, men på hendes 11 års fødselsdag bliver hun ført bort til det fantasifulde rige Nevermoor for at gennemgå en række magiske prøvelser og blive en del af et hemmeligt selskab. 

Fortællingen har hentet kraftig inspiration fra bl.a. Harry Potter bøgerne, og selv om bogen er udemærket skrevet og universet er interessant, så blev jeg desværre aldrig sådan rigtigt fanget af historien. 

Spændingskurven er forholdsvis flad med enkelte mindre stigninger, og jeg synes desværre passagerne med forklarende tekst fyldte for meget i forhold til egentlig handling. 

Bikarakterene var interessante og muligvis bogens stærkeste side. Jeg ville fx gerne have hørt mere om den store kat Fen, Jupiters baggrund og rejser eller den mystiske sangerinde med de mange bejlere.

Jeg havde tårnhøje forventninger til denne bog, bl.a. pga den hype som bogserien har fået på bookstagram, men desværre blev de ikke rigtigt indfriet.

En middel læseoplevelse. 

- Yvonne 

Bogen er første del af serien Nevermoor og er udgivet på forlaget Gyldendal. 

tirsdag den 21. marts 2023

Belgravia af Julian Fellowes

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Hvis du er vild med Downton Abbey så vil du også elske denne bog.

Fellowes er dygtig til holde styr på en masse forskelligartede karakterer, lave troværdige historiske beskrivelser og sammensætte en god historie. 

I bogen følger vi familie Trenchard som kommer i uføre pga resultatet af ung piges kærlighed til en søn af en fin og gammel adelsfamilie. 

Bogen har masser af interessante sidekarakterer og undervejs bliver man lige så opslugt i deres historier som af hovedhistorien. 

Ligesom i Downton Abbey så er det særligt kvinderne som fremstår som lysende begavelser og de formår gang på gang at trække i trådene på de helt rigtige tidspunkter. 

Sproget er elegant. Bogen holder et ok tempo hele vejen igennem og bliver dermed aldrig kedelig. 

Alt i alt en stor anbefaling herfra og jeg planlægger bestemt selv at læse mere af denne forfatter i fremtiden. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på Politikens forlag. 

søndag den 19. marts 2023

Nikis juleeventyr af Kristoffer Jacob Andersen og Niki Topgaard

 Anmeldelse 4,5 ud af stjerner 

Bogen handler om Niki Topgaard som skal holde jul. Der dukker en nisse frem og så sker der alle mulige ting fx at Niki og nissen skal til psykolog fordi Niki ikke kan lide julen. 

De rejser både til fremtiden og fortiden for at få Niki i julehumør, men det virker ikke. 

Niki lyver og siger at han ikke kan tåle julepynt, men så tryller nissen så Niki ikke kan sige bandeord, men han må i stedet sige alle mulige juleord som pebernød eller julestjerne. 

Jeg vil gerne anbefale bogen til dem der godt kan lide magi og jul.

- Katrine 9 år.

Bogen er udgivet på forlaget Tellerup og er hørt som lydbog. 

lørdag den 18. marts 2023

Solo Leveling 1 - Dæmongrotten af Chugong

 Anmeldelse 4,5 ud af 5 stjerner

Spænding, gåder og kamp

Tegneserien handler om Sung der er jæger. Han skal ud på missioner. Sung er ikke en særlig høj rangeret jæger og på hver mission bliver han skadet. Han gør det kun, så han kan få penge til sin mor på hospitalet.

På et tidspunkt går han på en mission. Missionen starter helt almindeligt, men så sker der noget underligt. Selv dem der er bedre end ham dør. Missionen er ikke en almindelig kamp men mere en slags gåde.

En rigtig god bog og jeg glæder mig til at næste bog i serien udkommer på dansk. 

- Mads 12 år

Tegneserien er opbygget lidt som et computerspil og vil helt sikkert appellerer til personer som også er gamere 🎮

Tegneserien er udgivet på forlaget Cobolt og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

fredag den 17. marts 2023

The final gambit - Slutspillet af Jennifer Lynn Barnes

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Flere spil, flere gåder og endnu flere familiehemmeligheder.

Avery står over for at fylde 18 og dermed arve hele Hawthorne formuen, men før hun når så langt bliver hendes "bonusfar" Toby kidnappet og hendes "bonussøster" dukker op på Averys dørtrin - hvilket starter endnu et spil. 

Historien er velfortalt, der er tvist og uforudsigelighed. Der er masser af spænding og interessante venskaber - og frem for alt mørke familiehemmeligheder. 

Jeg har virkelig nydt at læse denne bogserie. Den er anderledes på en frisk måde. Det høje tempo i bøgerne gør at siderne flyver afsted og så er det muligvis de smukkeste bøger jeg ejer 🤩

En varm anbefaling herfra. 

Bogen er 3. og afsluttende bog i serien The Inheritance Games og er udgivet på forlaget Gutkind. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 

mandag den 13. marts 2023

Zarens datter af Gill Paul

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

Bogen foregår i to tidslinjer, den ene i nutiden og den anden med start omkring 1914. I nutiden følger vi Kitty - en kvinde som arver en forladt hytte ved en sø fra en oldefar hvis herkomst familie aldrig har snakket højt om. I 1914 følger vi selv samme oldefar i hans ungdomsår som soldat i Zargarden i Rusland. 

Første del af bogen fangede mig. Historien om den unge soldat Dmitrij og hans kærlighed til storfyrstinde Tatjana er spændende, og de historiske detaljer giver et rigtig fint indblik i en periode af Ruslands historie. Særligt beskrivelserne af den lidt naive Zarfamilie og deres uvidenhed overfor de forhold som de almindelige russere lever og kæmper under i 1. verdenskrig gjorde at jeg synes bogens sider fløj afsted under læsningen. 

Kittys (nutiden) historie fangede mig desværre aldrig rigtig. Jeg rullede konstant øjne af de valg hun træffer efter at have opdaget sin mands utroskab og jeg gik desværre hen og blev temmeligt irriteret på hende mod slutningen af bogen.

Alt i alt en middel læseoplevelse. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Hr. Ferdinand og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

søndag den 12. marts 2023

Sia og Den magiske sten af Eva Ehler og Susanne Frandsen

Anmeldelse 4,5 ud af 5 stjerner 

Bogen handler om pigen Sia som har mistet sin hund. Sia er ked af det og så finder hun en sten som skal hjælpe hende med hendes tanker.

Sia rejser til et fantasiland og her møder hun bl.a. en prinsesse som er ked af det pga en ond drage. Dragen er "vreden" og i stedet for at kæmpe mod følelsen så tæmmer Sia den.

Bogen lære dig, at selv om du har mange "dårlige" følelser, så skal du lære at kunne slippe dem og komme tilbage til de "gode" følelser igen.

Husk at du er god lige som du er.

Sia lære at alle følelser er ok og hun lære at give slip på de tunge følelser. 

Jeg synes bogen er rigtig god.

- Sarah 11 år

Bogen er flot illustreret af forfatter Eva Ehler selv.

Bogen er udgivet på forlaget Himmelheltene  og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

lørdag den 11. marts 2023

Carrie Soto is back af Taylor Jenkins Reid



 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Jeg har fundet en ny YNGLINGSFORFATTER - ja, jeg har behov for at skrive det i ALL CAPS! Taylor Jenkins Reid skriver fænomenal godt. 

Jeg er ikke tennis fan - men efter at have læst denne bog har jeg fået lyst til at spille tennis, se tennis, læse tennis statistikker 🤣

Historien er interessant. Hovedpersonen troværdigt beskrevet. Der er masser af handling, drama, karakterudvikling, velskrevne bikaraktere - kort sagt så har bogen alt.

Vi følger den pensionerede kvindelige tennisstjerne Carrie Soto i et forsøg på at gøre et comeback. Hun er kold som is og 100% dedikeret til at opnå sine mål. 

Vi følger også den afdankede mandlige tennisspiller Bo der åbner sit hjerte for Carrie. 

Vi følger Carries far - Den klassiske tennisfar/træner som gør alt for at hans datter når sine mål.

Bogen foregår over ca 1,5 år midt i 90erne, men der er også tråde tilbage til Carries barndom og storhedstid i 80erne. 

Bogen har mine absolut varmeste anbefalinger. 

Bogen er hørt som lydbog.

fredag den 10. marts 2023

Dronningerækken af Vibe Termansen

 Anmeldelse 3,5 ud af 5 stjerner 

Bogen handler om dronninger igennem tiden og historiske begivenheder, fx korstog og pest. 

Vi hører bl.a. om Dronning Margrethe I som samlede hele Norden. Hun var det første kvindelige regent.

Man lære at det var normalt at konger havde flere forskellige kærester og at man ikke blev gift med den man var forelsket i, men i den der gjorde en rigere.

Vi lærer at dronninger skal hjælpe og forsvare deres land.

Læs bogen hvis du vil vide mere om de kongelige igennem tiden. Bogen er lidt tung at læse fordi den handler meget om det samme. 

-Sarah 11 år

Bogen er rigtig flot illustreret af Anja Gram.

Bogen er udgivet på forlaget Gads Børnebøger og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

onsdag den 8. marts 2023

Mine første kager af Mille Jensen

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

En visuel flot bagebog.

Bogen indeholder en bred vifte af kager fra bradepandekager til jukekager og cookies. Opskrifterne er inddelt i tre sværhedsgrader og bogen er fyldt med mange smukke fotos. 

Vi har bagt brownie-cookies og kanelsnurrer og begge opskrifter gav gode resultater.

Flere af opskrifterne i bogen benyttet smørcremer, enten som pynt eller som fyld. Personligt er jeg ikke særlig glad for smagen af smørcreme og det trækker lidt ned i ratingen. 

Opskrifterne er meget detaljeret i deres skriftlige beskrivelser af de forskellige trin. Jeg savner dog at der også var tilføjet tegnerne som viste det samme, det ville have gjort bogen lettere at gå til for børn.

En udemærket bog.

- Yvonne og Sarah 

Bogen er udgivet på forlaget Alvilda og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

mandag den 6. marts 2023

Spående vølve af Malene Sølvsten

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En moderne skabelsesberetning for den nordiske mytologi. 

Vi følger pigen Hejd fra hun træder sine spæde barneskridt ud i magien, over selve skabelsen af Odin og de nordiske gyder, deres verden og deres historier, helt frem til Ragnarok. 

Hejd går fra usikker pige til magtfuld Vølve. Hendes fortælling er i bogen tæt forbundet med skabelsen af den nordiske mytologi og forfatteren får flettet de gamle sagn naturligt ind i fortællingen. 

Bogen er en fryd at læse rent sprogligt og man kan som læser mærke kraften i ordene som udgør fortællingen. Illustrationerne giver også fortællingen liv og fungere rigtig godt i bogen.

En perle på niveau med Neil Gaimans bog om nordisk mytologi.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Gyldendal og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

søndag den 5. marts 2023

I koboldens skygge af Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Klassisk "Sværd og Trolddom" bog skabt af danske forfattere. 

Bevæbnet med papir, blyant og terninger begiver man sig som læser igennem bogen. Vil du gå til højre eller venstre, undersøge en genstand eller gå ind på en kro - Alle valg har betydning for om din karakter overlever eller ej.

Historien hænger fint sammen, valgene er interessante og meningsfyldte og alt i alt så er dette en rigtig god ny udgave af de klassiske "vælge selv" bog.

Særligt vil jeg fremhæve "kortet" og det at eventyret har flere mindre dele/steder som hver i sær skal klares/overleves. Det giver en fin fornemmelse for fremdrift i fortællingen.

En anbefaling herfra. 

- Yvonne 

Bogen er første del af serien Blod og Stål og er udgivet på forlaget Silhuet. 



lørdag den 4. marts 2023

Kig op! Der findes UFOER af Frederik Dirks Gottlieb

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Bogen er halv fakta og halv fiktion. Vi følger en dreng der hedder Frederik som leder efter nogle ledetråde hans far har efterladt til ham. 

I bogen på faktasiderne er der beskrivelser af mulige ægte ufoer set i hele verden. 

Jeg kan godt lide bogen, fordi man får en masse historier om folk der påstår at de har set en ufo.

Jeg har også set de videoer på YouTube som bogen skriver om - Det er meget spændende at se, selv om jeg ikke rigtig ved om jeg tror på Ufoer.

Jeg synes bogen fiktion historien savner en rigtig afslutning. 

- Mads 12 år

Bogen er gennem illustreret af Rasmus Juul Pedersen

Bogen er udgivet på forlaget Carlsen og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

torsdag den 2. marts 2023

Trolderiget af Malin Falch

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Nordlys tegneserien er kendetegnet ved den rigtig flotte tegnestil og en god historie. 

De 3 venner Sonja, Esben og Lotte tager til trolderiget for at befri Sonjas onkel Henrik. Sonja finder ud af mere om kilden til Lottes magi og Esben præsenterer dem for en gammel veninde. 

Vi er flere i huset som er glade for den flotte Nordlys tegneserie. Bogen er læst af Sarah på 11 år og af mig selv. Derudover så har Katrine læst tegneserien udelukkende via illustrationerne. Vi er alle enige om at det her er en super god bog og den og resten af serien har vores varmeste anbefalinger. 

Ros skal også lyde til de super flotte illustrationer. Der er masser af detaljer og farver hele vejen igennem. der er "liv" i aktion scenerne og masser af "udtryk" i karakterenes ansigter.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Turbine og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

7 sjove historier, Forlaget Carlsen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

En samling af nogle af de RIGTIG gode børnebøger fra forlaget Carlsen. 

Børnebøgerne er gengivet i fuld længde, alle med deres originale flotte illustrationer til, og bogen er perfekt til ferien, en lang køretur i bil, eller som for vores vedkommende til underholdning under en omgang sygdom i hjemmet. 

Vi var allerede vilde med Sallys far og Rasmus Klump, men bogen bød også på nye favoritter i form af kamæleonen Kamilla og Ringo.

Bogen er herhjemme både brugt til højtlæsning og selvlæsning og den fortjener helt sikkert også en genlæsning 😉

En kæmpe anbefaling herfra. 

Bogen er udgivet på forlaget Carlsen og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

onsdag den 1. marts 2023

Ester Lemlæster og hendes frygtløse veninde Alberte Smerte af Jonas Kleinschmidt

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

En børnebog som både er morsom og lærerig. 

Pigen Ester vil gerne være modig og skrifter derfor navn til Ester Lemlæster, men Ester er jo i virkeligheden slet ikke modig, modsat hendes veninde Alberte. Da Alberte kommer til skade og tordenvejret rammer så opdager Ester hvor modig hun i virkeligheden er.

Bogen handler om at ture finde ud af hvem man er. Vi kan ikke alle være modige, men nogengange er en helt almindelig pige lige det der er brug for. 

En anbefaling herfra. 

- Yvonne 

Bogen er stemningsfuldt illustreret af Lasse B. Weinreich

Bogen er udgivet på forlaget Turbine og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Du er en kat af Kristoffer J. Andersen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner Du er en kat og er i sommerhus. Du er en kat, men du bestemmer selv hvilken kat du er. Du tager selv valgene ...