søndag den 12. februar 2023

I en anden verden af Maiken Mitler

 Anmeldelse 1 ud af 5 stjerner 

Ud fra bogen bagsiden og forlaget beskrivelse havde jeg forventer at skulle læse en dystopisk klimafiktion, men oplevelsen var mere en delvis kærlighedsroman, delvis en gyser.

Fortællingen starten ud i København i fremtiden. Byen et omringet af en stor mur, men bag muren lever mennesker livet temmeligt almindeligt. Leo, som er den unge mand fortællingen følger, fester, har venner, drømmer om fremtiden, forelsket sig osv. 

Angiveligt skyldes muren omkting byen, at der er brug for et værn mod udefrakommende klimamigranter, men læseren får ingen forklaring på hvorfor verden uden for murene er ødelagt. København savner ikke madvare, strøm, varme eller andet og hovedpersonerne både ryger cigaretter og drikker cocktails uden historien kommer ind på hvor råvarerne til den slags kommer fra, når nu resten af Danmark, muligvis hele Europa, ligger øde. 

Leo og hans ven drømmer om at rejse og planlægger at tage et fly ud i verden i deres kommende sommerferie. Jeg må således konkludere at noget af resten af verden stadig fungerer rimeligt normalt, men det er gætværk fra min side.

Leos planer ændres da pigen Henya invitere ham med på tur uden for muren, til Møn, hvor mennesker lever i stammelignende samfund. Her oplever de to nyforelskede unge mennesker en gruppe af mennesker som lever i primitive hytter, dyrker jorden og går på jagt med bue og pil.

Nu skiftet bogen karakter, stemningen bliver meget dyster, nærmest en gyser/splatter. Der er bl.a. flere scener som var temmeligt voldsomme med bl.a. lemlæstelse og drab, som jeg personligt gerne ville have været foruden. 

Bogen slutter af i en hæsblæsende jagt - menneske mod menneske - og undervejs træffer vores hovedpersoner Leo flere hovedløse beslutninger.

Alt i alt ikke en bog jeg kan anbefale. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Brændpunkt og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...