onsdag den 1. maj 2024

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den rette tilgang (som forfatteren mestre til perfektion) så bliver det smukke og livsbekræftende emner.

Vi følger drengen Tobias som over sommeren skal bo på Vejrø. Tobias kommer fra en krigshærget storby og sommeren på Vejrø skal give ham sul på kroppen og røde kinder, men det regnestykke har kun en fejl og det er Lothe, den småsure fiskerkone, som Tobias bliver indkvarteret hos.

Lothe gemmer på en trist hemmelighed. Heldigvis er Tobias en nysgerrig dreng som i løbet af fortællingen får rusket godt op i Lothe og et par af de andre beboere på øen.

Dette er 3. selvstændig fortællingen i Årstidskvatteren og fortællingen foregår om sommeren. Har du ikke allerede læst de første bøger i serien så kan de varmt anbefales, selv om bøgerne også fint kan læses hver for sig.

Bogen er mesterligt illustreret ad Lisa Aisato. Hun er en af mine personlige ynglingsillustratorer og hun gør det ekstremt smukt i denne bog, hvor særligt vandet/bølgerne får sit eget liv på siderne. 

Bogen er udgivet på forlaget Turbine og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Amulet 9, Bølgerytter, af Kazu Kibuishi

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner Bogen handler om Emily som er en stenvogter. En stenvogter er ligesom en magiker. Hun får sin magi fra stenen...