søndag den 10. december 2023

Percy Jackson og gudernes bæger af Rick Riordan


 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Percy er tilbage i en spændende bog som igen gør læseren klogere på den græske mytologi.

Bogen handler om at Percy har brug for 3 anbefalingsbreve fra guderne for at komme ind på Ny Rom Universitet.

Ganymedes giver Percy sin første mission. Percy skal finde gudernes bæger før Zeus holde et gilde, ellers bliver det et kæmpe problem for Ganymedes. Percy starter med at spørge Hebe. Hebe er ikke tilfreds med at Percy tror at det er hende der har stjålet bægeret. Hebe gør så Percy bliver yngre - kun 8 år gammek, og så sender hun nogle dødsens farlige kyllinger efter dem. 

Da de endelig kommer helskindet ud af det, prøver Percy at udspørge Iris. Iris transformerer dem til gengæld ikke til 8 årige børn og sender kyllinger efter dem. Hun er mere hjælpsom og siger, at hun vil prøve at undersøge sagen, hvis de vasker hendes magiske sendebudstav. Da de har vasket staven siger Iris, at hun tror det er en der hedder Gary der har stjålet gudernes bæger. 

Det bliver ikke let at skaffe det fra Gary....

 Jeg kan godt lide bogen fordi der er meget action og fantasy i bogen.

- Mads 13 år

Bogen er 6. del i serien om Percy Jackson og er udgivet på forlaget Carlsen. Bogen er modtaget som en anmeldereksemplar. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...