onsdag den 20. marts 2024

Akvariet af Anne Cathrine Bomann

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Anne Cathrine Bomann skriver så hårene rejser sig på armene, og hun gør det på sin helt egen facon, uden store armbevægelser, men med en indsigt ind i det menneskelige sind som efterlader læseren forbløffet og klogere efter sidste side er vendt.

Mennesket er i hovedreglen et socialt væsen, men vi er ikke alle lige sociale. Vigga trives i sit eget selskab. Hun passer ikke ind i samfundet. Hun dur ikke til at small talks med kollegaerne på Akvariet, eller på studiet eller med familien. Men Vigga har en ven, Maiken, som hun kan slappe af sammen med og bare være sig selv. Men vil der altid være plads til Vigga i Maikens liv? Og er det i virkeligheden ikke bedre at leve som Rosa, blæksprutten, alene hele livet?

En stille bog med en perlerække af smukke udtryk om livet. Som læser blev jeg bevæget af Viggas historie. Den er hudløs ærlig, den er smuk og den er hård på samme tid. 

En meget varm anbefaling herfra.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...