tirsdag den 30. juni 2020

Riget ved vejens ende af Jan Guillou



Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Arn er vendt hjem efter 20 år som tempelridder i det hellige land. Første mål efter hjemkomsten er at blive genforenet med sin elskede Cecilia. Dette vister sig dog mere besværligt end først antaget, for Cecilia er blevet en brik i kampen om kongemagten.

Kærligheden sejre dog til sidst, sammen med en god portion kvindelist. Dette er min personlige yndlings passage i bogen, da forfatteren her på fortræffelig vis beskriver, hvorledes kvinder kunne tænkes at have haft overordentlig stor magt i fortidens mandsdominerede samfund. 

Arn begynder nu, med sin Cecilia ved sin side, at opbygge den militære styrke som skal sikre freden i landet. 

Bogen slutter af med beskrivelse af flere store slag da Danmark og den danske kong Valdemar Sejr vælger at angribe. Slagene er meget malerisk beskrevet, men der er dog lige lovlig meget krig og ødelæggelse for min bogsmag.

Jeg ser frem til at læse 4. og sidste bog i serien: Arven efter Arn.

- Yvonne 

Bogen er 3 bind i serien om Arn Magnusson og er udgivet på forlaget Modtryk. Bogen er hørt som lydbog via appen Bookmate.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...