onsdag den 11. januar 2023

Stromfront af Jim Butcher

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

Bogen er en lidt spøjs blanding mellem en krimi og fantasy. Nogle steder fungerer det rigtige godt, andre steder knapt så godt 🤷‍♀️

I klassisk krimistil følger vi Harry Dresden - indehaveren af et detektivbereau med speciale i magiske genstande og efterforskning.

Harry er troldmand og, igen i klassisk krimistil, bor han alene, har ikke held med kvinderne, er ofte ubarberet og sådan lidt afdanket at se på i hans ydre.

Harry arbejder sammen med politiet på "de uforklarlige" sager, så da der findes 2 mordofte hvis hjerter er eksploderet tilkaldes han.

Dette fører til en efterforskning som bliver nærmest dødbringende for Harry, idet hans blakkede ry gør, at det magiske samfund mistænker Harry i at stå bag drabene. 

Bogen fortælles udelukkende fra Harry Dresden synsvinkel og heri opstår den første udfordring med bogen, for Harry er ikke særlig sympatisk. Han er til tider temmelig mandschauvinistisk, utrolig selvfed og proppet med dårlig humor. 

Derudover så har bogen lidt for mange kvindelige figurene hvis eneste formål er at tjene som ofre eller sexobjetter. 

Efterforskningen af drabene var dog spændende. Bogen var ikke forudsigelig og magisystemet var troværdigt.

En middel læseoplevelse.

- Yvonne 

Bogen er hørt som lydbog via Appen Libby. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...