onsdag den 12. april 2023

Søstrene fra Auschwitz af Roxane van Iperen

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Fra første kapitel til sidste punktum mærker man tydeligt det kæmpe stykke research arbejde som ligger bagved skabelsen af denne bog. 

Bogen fortæller den sande historie om to hollandske søstre, deres familie og venner og mødet med nazisterne og 2. verdenskrig. 

Janne og Lien er af jødiske afstamning. De bor i Amsterdam sammen med deres forældre. Da 2. verdenskrig bryder ud takler søstrene og deres familie og venner det meget forskellige - fra aktiv deltagelse i modstandskampen til benægtelse. 

Som krigen skrider frem står sandheden dog klart for dem alle - Hitler og nazisterne planlægger at udrydde jøderne og rygterne om de frygtede koncentrationslejre begynder at svirre. 

På et tidspunkt finder søstrene det afsides liggende hus Fugleredden som for en kort periode bliver en fristed for dem selv og andre forfulgte, men lykken vare ikke ved og Auschwitz venter forude.

Fra flugt til tilfangetagelse. Fra håb for fremtiden over til massedrab. Fortællinger om medmenneskelighed og om menneskelig afstumpethed. Bogen har det hele og vil efterlade en stort indtryk hos læseren. 

Min eneste anke imod denne bog er, at fortællingen enkelte steder fremstår som fortalt i armslængde. Bogen er meget fakta tung og jeg savner flere steder at kunne mærke karakterene lidt mere.

Jeg kan anbefale bogen til alle som gerne vil have en fortælling om 2. verdenskrig og jødeforfølgelsen og som ikke viger tilbage fra beskrivelser af ægte menneskelig grusomhed.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Hr. Ferdinand og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...