fredag den 9. juni 2023

Det glemte land af Marion Zimmer Bradley

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

En udmærket fortsættelse.

Denne fortælling er meget karakterdrevet og det betyder at læseoplevelsen let kan blive præget af om man som læser kan lide eller ikke lide de forskellige karakterer.

Morgaine er den gennemgående karakter om hvem historien er centeret. Hun gør i bogen op med sin fortid, både som søster til kongen og datter af den forhenværende stordronning, men også som præstinde og potentiel arvtager til titlen som Frue af Søen. Jeg er vild med Morgaine, hun er menneskelig i sin ugengældtes kærlighed, stærk i sin beslutning om at følge egne veje og sårbar i forholdet til sin søns herkomst.

Gwen er ligeledes en gennemgående karakter. I starten af bogen var hun sympatisk. Gwen lider af angst og der er i bogen nogle fine beskrivelser af hendes følelser omkring dette. Men senere hen i bogen udvikler hun nogle virkeligt ubehagelige karaktertræk, som gør at jeg som læser blev noget træt af hende, og herunder også af hendes mand storkongen Arthur.

Lancelet er ligeledes en gennemgående karakter - En meget dygtig ridder, en god ven og forelsket i dronningen. En interessant og sammensat karakter at følge. 

Alt i alt så var dette en god bog - og jeg planlægger at læse videre i serien snart.

- Yvonne

Bogen er 2.del af serien Tågerne omkring Avalon. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...