onsdag den 21. juni 2023

Havet kalder af Nicole Boyle Rødtnes

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Tankevækkende ungdomsbog om liv og død.

På Odinsørene lever et lille samfund side og side med fortællingen om sælkvinden. Et sagn der fortæller at de mennesker som kaster sig i havet for at begå selvmord bliver til sæler, men en dag om året tvinges de til at gå på land og leve som mennesker igen. Tager man deres sælskind fra dem på denne dag, så kan de ikke vende tilbage til havet, men må i stedet leve en forbandet tilværelse som levende mennesker igen - mennesker som konstant høre havet kalde på dem.

Dette er udgangspunktet for bogens historie om kærlighed, håb og tunge følelser. 

Vi følger en gruppe af unge mennesker, hvoraf flere af dem er selvmordere (sæler) som er tvunget tilbage til livet, fordi en fisker har taget deres skind. Bogen berør emnet selvmord ud fra både hovedpersonen og de efterladte synsvinkler.

Forfatteren er en mester i at sætte en stemning og sproget er smukt, så det er en fryd at læse med. Beskrivelserne i bogen maler med lethed billeder frem af scenerne. Bogen skrifter med en naturlig lethed mellem de forskellige jeg-fortællere og giver dermed et nuanceret indblik i historien fra flere synsvinkler. 

Mine absolut varmeste anbefalinger. 

Bogen er udgivet på forlaget Alvilda og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...