tirsdag den 28. november 2023

The Secret Garden af Frances Hodgson Burnett

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

En smuk fortælling.

Historien følger pigen Mary, som starter ud som et forkælet og temmelig uelskeligt lille barn. Gennem fortællingen finder hun livsmodet og derefter også evnen til at holde af sig selv og andre. Mary finder en hemmelige have og parallelt med at hun udvikler sig og bliver til en dejlig lille pige, i samme tempo følger vi blomsterne i haven som vokser frem over foråret og sommeren.

Mary møder 2 drenge på heden. Dickon, som er søn af en fattig familie, der lærer hende om dyrene og jorden. Colin, en rigmandsdreng, som lærer hende om den menneskelige natur. Hun danner nogle ganske særlige venskaber med dem begge og derigennem, og via hendes arbejde med haven, bliver hun til et helt menneske.  

Bogen har mange fine karakterer og skønne scener. Fx stuepigen, der egentlig ikke har fine nok manerer til ar arbejde på en stor herregård, men som møder Mary med en åbenhed og ligefremhed der er med til at sætte en udvikling i gang hos pigen. Den gamle gartner og hans fugl som er nogle af de første som Mary holder af og som holder af hende. Moderen med de mange børn, som ved at frisk luft og latter altid er den rette medicin, og mange mange flere.

Jeg har nydt at læse denne klassiker og kan varmt anbefale den til andre.

- Yvonne

Bogen er læst i den meget flotte MinaLima udgave som indeholder flere interaktive elementer på siderne.    

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...