søndag den 12. november 2023

Tigermod af Charlotte Fischer

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

En blanding mellem YA og thriller. 

Snowboarderen Vilde er 16 år og har en klar oplevelse af at være usårlig når han flyver gennem luften på pisterne. Men det sætter en udflugt med hans far en stopper for. Vilde og faderen møder et uvejr og ikke alle personer som færdes på bjerget er ufarlige.

Bogen første 1/3 havde mig fanget. Der skiftes mellem at Vilde er på bjerget med sin far og tilbageblik på en vild aften i byen. Tempoet er højt og forfatteren bruger en skrivestil hvor der ikke gås i detaljen, og det gør at jeg som læser selv fylder "hulderne" ud og det fungere rigtig godt.

Derefter skifter fortællingen over til en mere mysterie/thriller præget vinkel. Vilde hvirvles ind i en opklaring af en række drab og han opdager beviser som får ham til at tvivle på hvem der er ven og hvem der er fjende.

Mod slutningen af bogen er handlingen spirituelt inspireret. Vilde skal genfinde sig selv bl.a. via japanske te-ritualer og akupunktur.

Bogen har også flere handlingstråde hvor ulykkelig kærlighed, venskab og den eneste ene er i centrum.

Tilbage står jeg med en lidt blandet læseoplevelse. Der var rigtig meget i bogen som jeg egentlig godt kunne lide, men den vil for meget på for få sider.

En læseoplevelse lige under middel.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Tellerup og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Medusa af Jessie Burton

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner  Smuk genfortælling/gendigtning af kærlighedshistorien mellem Medusa og Perseus.  Bogen har masser af kvindep...