torsdag den 12. september 2024

Den fjerde Konveks af Morten Gottschalck

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerne

Bevæbnet med papir, blyant og en terning er læseren et medlem af tyvebanden Peberrødderne og her gælder det om at være både heldig, snu og dygtig, hvis man vil gennemføre og vinde konkurrencen Den fjerde konveks som afholdes af Tyvenes Laug.  

Jeg er vild med at spilbøger i disse år har fået et comeback, for læseoplevelsen er en skøn kombination af fantasy, spændende historier og terningespil. 

Denne bog lægger flere lag oveni den klassiske spilbogsoplevelse, for ud over at kæmpe med terninger undervejs, skal der ligeledes rulles terninger for særlige færdigheder. Dertil kommer at bogen kræver at der læses opmærksom undervejs, da gennemførelse nogle gange består i, at man skal trække en bestemt tal fra eller lægge til i et senere afsnit når der sker en bestemt begivenhed. 

Mit eget eventur som tyv behøver vi så til gengæld ikke tale så højt om 😬 Jeg har været fuldt af lige dele uheld og dårlige beslutninger, og på et tidspunkt opgav jeg fuldstændig værdigheden og sad med adskillige markeringer i bogen til afsnit jeg eventuelt kunne gå tilbage til i tilfælde af pludselig død 🫣 Bogen har med andre ord masser af genlæsningsværdi. 

En kæmpe anbefaling herfra til en gennemført spilbog egnet for både nybegyndere og den mere garvede læsetyv 🧐

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget DreamLitt og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

tirsdag den 10. september 2024

Credokæden af Lone Sole

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Vi følger ikke-magikeren Stef og magikeren Claes over en række hæsblæsende dage. Fortællingen har enkelte tilbageblik på deres fælles romantiske fortid og på hele bogens omdrejningspunkt tyveriet af credokæden.

Magisystemet er bygget op omkring de 4 elementer, og som magiker så kan man mestre en eller flere elementer mere eller minder dygtigt. Derudover er der noget "skygger" som alle skal beskytte sig imod ved brug af krydderier, nogle magiske ringe og så kan ikke magiker benytte opaler til udøvelse af magi. Nogle dele af magiudøvelsen tære på magikerens kræfter, andre gør ikke. Der er klasseskel og uvenskab mellem magikerklassen og ikke-magikerne, men ikke magiker kan lære magi og dermed skifte klasse. Der er meget at gabe over som enkeltstående bog, og samtidig have en aktionsmættet handling, og for mig står magisystemet desværre tilbage som en lidt rodet oplevelse.

Stef og Claes historie, deres indbyrdes ping pong dialog, og de øvrige sidekarakteres indflydelse på fortællingen var ok læsning. Jeg er ikke blæst bagover i forhold til originalitet, men jeg var dog underholdt undervejs.

- Yvonne   

Bogen er udgivet på forlaget Krabat. 

Helerens håb af Jacob Kokkedal

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Fuldstændig fremragende dansk fantasy. 

Drukkenbolten Balt møder i denne 3. bog i serien en fattig kvinde og hendes 4 plejebørn. Balt hjælper kvinden og børnene og herudaf spire et venskab og en gensidig afhængighed. For hvor Balt kan beskytte kvinden og børnenes fra verdens monstre og ondskab, så kan kvinden Adale måske hjælpe Balt med at bekæmpe hans indre dæmoner. 

Bogen er barsk som ingen anden fantasybog jeg før har læst, men samtidig fuld af håb. Som læser kommer vi for første gang virkelig ind bag ved karakteren Balt og begynder at forstå hans komplekse natur. 

Dette er ikke en bog man flyver igennem. Der er mange karakterer at holde styr på, store afsnit med kursiv skrift og en worldbuilding som tangerer de helt store værker som fx Tolkien i sin kompleksitet. Det her er med andre ord en bog som kræver noget af sin læser - Men det er alle timerne værd, for hold nu op en fortælling 👏

Mine absolut varmeste anbefalinger. 

- Yvonne 

Bogen er 3. del af serien Den trofaste bror og er udgivet på forlaget Ulven og Uglen. 

søndag den 8. september 2024

Den helt vildt skøre gådebog af Keld Petersen

 Anmeldelse 4 ud ad 5 stjerner 

En blanding af "far-jokes" og logisk tankegang som fik os til at smile.

Over 60 gåder med sjove illustrationer perfekt til fælleslæsning. Vi har alle gættet med. Nogle gange var løsningen lige til, andre gange mere snørklet. 

Vi var alle godt underholdt undervejs og bogen får en klar anbefaling herfra. 

Bogen er udgivet på forlaget Elysion og er modtaget som et anmeldereksemplar.  

lørdag den 7. september 2024

Rejsen til Island af Harriet Lund Jensen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Underholdende og lærerig. 

Vi følger 2 drenge i vikingetiden hvor de sammen med deles familie udvander til Island. 

Bogen er læst højt for Elisa på 6 år og hun var meget fanget af historien. Særligt de magiske væsner som Ran i haven og svartalferne på Island. 

Fortællingen er fiktion, men der er flettet en del historiske fakta ind på siderne og det fungerer rigtig fint, da læseren både er underholdt og lære noget undervejs. 

Bogen vil også være velegnet for den lidt ældre læser - indskolingsbarnet/mellemtrinnet. 

En meget varm anbefaling herfra. 

Bogen er udgivet på Byens forlag og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Anne elsker Jørgen af Vigdis Hjorth

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Fin lille bog om hvordan en forelskelse føles for den 10 årige Anne der forelsker sig i klassens nye dreng Jørgen.

Bogen berører emner som forelskelse, venskab og jalousi. 

Bogen kan fint anbefales til piger og drenge i aldersgrupoen.

- Kenneth 

Bogen er udgivet på forlaget Turbine og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

torsdag den 5. september 2024

Ester Lemlæster og spøgelsesjagten på Assistensen af Jonas Klieinschmidt

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

Velskrevet, spændende og morsom børnebog.

Ester og Alberte er bedste venner, men de er bestemt ikke ens. Alberte er en stille forsigtig pige og Ester er ikke bange for noget. Så da Alberte en dag møder en mystisk gammel kone på kirkegården bliver de to piger nød til at tage et valg - Vil de på spøgelsesjagt eller vil de hellere blive i SFOen og have fritmad?

Ligesom første bog i serien så er der tempo på fortællingen. Det bliver lidt uhyggeligt da pigerne møder spøgelses Hulda, men alt ender selvfølgelig godt.

En anbefaling herfra og ros til illustrationerne af Lasse B. Weinreich som er med til at sætte den helt rigtige stemning i bogen.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Turbine og er modtaget som et anmeldereksemplar.   

onsdag den 4. september 2024

Kaptajn Søsyg af den flydende natpotte af Charlotte Frobenius og Nicolai Haugbyrd Vinkel

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Splitte mine bramsejl for en sjov lille højtlæsningsbog på rim. 

Læst for en 5 årig, som var godt underholdt. 

Rimene er gode, dog var det ikke alt der blev opfanget af historien. 

Tegningerne er søde og det er sjovt at man flere steder skal vende bogen da tegningerne fylder en dobbeltside. Ydermere er det en god ide at der er lavet underlægningsmusik til bogen, så man kan komme i rigtig sørøverstemning.

- Kenneth 

Bogen er udgivet på Byens forlag og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

tirsdag den 3. september 2024

Op ned glad ked - Gæt en følelse af Marianne Iben Hansen

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Skønne rim og farverige illustrationer. 

Bogen er opdelt med en side med et rim, efterfulgt af en side med "løsningen" - en følelse. Oplæsningen kan på den måde foregå ved at barnet gætter/rimer med ved at se på illustrationerne og lytte til teksten. En fin måde at lave en rimebog på og for os fungerede det rigtig godt.

Bogen er læst højt for Elisa på 6 år og passer fint til barnebarnet/indskolingsbarnet. 

En anbefaling herfra. 

Bogen er flot illustreret af Charlotte Pardi. 

Bogen er udgivet på forlaget Carlsen og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

mandag den 2. september 2024

I den mørke skov af Gry Kappel Jensen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Eventyrlig og spændende fra første side til sidste punktum. 

Ava og Linn er søstre og fra de var helt små har de fået fortalt at skoven er farlig, så da faderen en dag følger dem ind i skoven og efterlader dem er de naturligvis skræmt fra vid og sans. 

Bogen er en fri gendigtning af eventyret om Hans og Grete, men rummer meget mere end blot historien om heksen i skovhytten. Temaer som søskende, fundet familie, venskab, godt og ondt, fattigdom og meget mere er en del af handlingen. 

Siderne læser næsten sig selv, da der masser af fremdrift i handlingen og flere spændende og troværdige karakterer undervejs.

Selve bogen er vanvittigt smuk og vil pynte i enhver bogreol. 

Egnet fra ca 11-12 år og opefter.

En meget stor og eventyrlig anbefaling herfra. 

- Yvonne 

Bogen er første del af Eventyrsagaerne og er udgivet på forlaget Turbine. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Den fjerde Konveks af Morten Gottschalck

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerne Bevæbnet med papir, blyant og en terning er læseren et medlem af tyvebanden Peberrødderne og her gælder det om...