tirsdag den 10. september 2024

Credokæden af Lone Sole

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Vi følger ikke-magikeren Stef og magikeren Claes over en række hæsblæsende dage. Fortællingen har enkelte tilbageblik på deres fælles romantiske fortid og på hele bogens omdrejningspunkt tyveriet af credokæden.

Magisystemet er bygget op omkring de 4 elementer, og som magiker så kan man mestre en eller flere elementer mere eller minder dygtigt. Derudover er der noget "skygger" som alle skal beskytte sig imod ved brug af krydderier, nogle magiske ringe og så kan ikke magiker benytte opaler til udøvelse af magi. Nogle dele af magiudøvelsen tære på magikerens kræfter, andre gør ikke. Der er klasseskel og uvenskab mellem magikerklassen og ikke-magikerne, men ikke magiker kan lære magi og dermed skifte klasse. Der er meget at gabe over som enkeltstående bog, og samtidig have en aktionsmættet handling, og for mig står magisystemet desværre tilbage som en lidt rodet oplevelse.

Stef og Claes historie, deres indbyrdes ping pong dialog, og de øvrige sidekarakteres indflydelse på fortællingen var ok læsning. Jeg er ikke blæst bagover i forhold til originalitet, men jeg var dog underholdt undervejs.

- Yvonne   

Bogen er udgivet på forlaget Krabat. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Carl og Dulla og alle løgnhistorierne af Carl Quist Møller

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner Bogen handler om bydrengen Carl der bliver sendt på bondegårdsferie på Venø. Her møder han Dulla.  Denne bog ...