lørdag den 17. oktober 2020

Når Runesten Revner 1 - Kapløbet om jættekvindens våben af Jakob Leth

 


Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

En fornøjelse at læse og man mærker tydeligt at forfatteren har gjort sit hjemmearbejde grundigt mht baggrundsviden om nordisk mytologi. 

Vi følger Jonas, en helt almindelig 9. klasses elev som ufrivilligt hvirvles ind i et kapløb mod tiden for at stoppe verdens undergang, Ragnarok.

Jonas lever et helt almindeligt liv, han går i skole, spiller computer, har en bedste ven som hedder Omid osv. Lige op til juleferien starter den smukke pige Freja i klassen. Både Jonas og Omid vil gerne gøre et godt indtryk på den smukke Freja - men hvad de ikke ved er, at de allerede dagen efter får rig lejlighed til at bevise deres værd.

Og så tager historien ellers fart - Jætter, elvere, gamle hemmelige våben, midgårdsormen og meget meget mere. Det er utroligt så meget action Jakob Leth får presset ind på de 220 sider. Det er derfor også min vurdering at bogen, ud over at være en udmærket fantasy bog, er en rigtig god "drengebog" (undskyld udtrykket). 

Derudover vil jeg nævne, at bogen er humoristisk, sætter fokus på fordomme overfor personer med anden etnisk oprindelse end dansk, er lærerig ud i dansk fortidshistorie og velskrevet. 

Jeg glæder mig allerede til næste bind i serien, og med den fantasi som forfatteren her viser er jeg sikker på, at vi kommer til at høre meget mere fra ham de kommende år.

- Yvonne 

Bogen er første del i fantasytrilogien Når runesten revner og er udgivet på forlaget mellemgaard.


Bogen er modtaget som et anmelder eksemplar fra forfatteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...