lørdag den 12. juni 2021

Dommedagsbjergene af Mette Finderup

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

I bogen prøver Alin at få hævn over en major som solgte hende til en slavehandler dengang hendes mor døde. Det skete før Alin blev en del af holdet A.S.P.E. 

A.S.P.E drager ud for at finde majoren. Undervejs bliver de taget til fange af nogle dværge. Dværgene vil dræbe A.S.P.E. fordi de tror, at de holder med majoren. Dværgene og majorens folk er i krig mod hinanden.

En skægløs dværg hjælper A.S.P.E med at komme fri (hvis en dværg har langt skæg, så har den en vigtig skæbne og hvis han ikke har skæg, så har han ikke en særlig god skæbne) Durak hedder dværgen. ASPE holdet får fortalt til dværgene at de vil slå majoren ihjel. 

A.S.P.E. skal kæmpe mod en bjergtrold som er meget stærk. Durak dør i kampen mod bjergtrolden (det var derfor han ikke havde en vigtig skæbne).

De finder majoren og Alin går med til at kæmpe mod majoren i en udfordring hvor alle de andre kan se på. Alin er ved at tabe, men så kommer hun til at tænke på sin gamle træner. Alin udnytter, at hun er lille og ikke stor som majoren, hun kan bevæge sig hurtigere og snedigere. I stedet for at dræbe majoren siger Alin, at hun vil sælge ham til dværgene, men det vil majoren ikke. Alin laver en handel med majoren og giver ham lov til at gå.

Jeg synes bogen er god fordi der er kamp og spænding i bogen. Den handler også om venskab. Jeg kan godt lide at hver A.S.E.P. bog indeholder én mission som bliver afsluttet i samme bog som den starter i.

- Mads 11 år.

Bogen er illustreret af Christian Guldager 

Bogen er femte bog i A.S.P.E. serien og er udgivet på forlaget Alvilda.

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...