mandag den 30. august 2021

Eventyrhuset af TJ Klune

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

En utrolig hjertevarm historie med en vidunderlig hovedperson.

Linus Baker er 40+, han er lidt overvægtig, singel, småkedelig på alle måder og så har han absolut ingen magiske evner. Han lyder måske ikke umiddelbart som den oplagte helt i en fantasybog, men jeg kan godt love jer, at Linus er den perfekte helt på alle tænkelige måder.

Linus sendes til et børnehjem for magiske yngre. Hans opgave er simpel - undersøg forholdene på børnehjemmet og afgiv en rapport til Den Allerøverste Ledelse med en detaljeret anbefaling af, hvorvidt børnehjemmet skal forblive åbent eller lukkes. Dette er en opgave Linus har udført mange gange før, så hvorfor skulle denne gang være så meget anderledes... 

Bogen er i høj grad karakterdreven og det er en fornøjelse at følge med i embedsmanden Linus' udvikling fra bureaukrat til et hjertevarmt menneske. 

Bogens øvrige karakterer er farverige, viljestærke, magiske, sårbare og meget meget mere. Bogen har en skøn diversitet, og som læser får man et smukt, men også til tider et lidt hårdt, indblik i karakterenes store og små glæder og sorger undervejs.

Denne bog er skabt til at bryde fordomme ned og jeg kan varmt anbefale den - særlig til den voksne fantasylæser.

-Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Memoris og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...