onsdag den 4. august 2021

Gemina af Amie Kaufman og Jay Kristoff

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

En spændende sci-fi bog - spækket med action og interessante karaktere.

Jeg er fortsat vild med at forfatterne leger med formatet i denne bogserie - ligesom bog 1 i serien, så er der her ikke tale om en bog med skrevne sider i den gængse forstand, men derimod en bog som er sat op så den fremstår som en række genskabte filer, der beskriver hændelserne. Filerne er mangeartede, fx lydfiler af samtaler, beskrivelser af videoovervågning og gengivelse af computerens optegnelser. Det fungere 100% og giver en helt ny og anderledes læseoplevelse.

Vi følger livet hos befolkningen på rumstationen Heimdall. Da stationen angribes af en gruppe soldater, tvinges teenagerpigen Hannah og hendes ven, den småkriminelle Nik, til at kæmpe for deres liv.

Soldaterne som angriber Heimdall tilhører samme virksomhed som angreb planet Kerenza i bog 1 og omdrejningspunktet for bogen er den retsag som foregår imod direktøren for firmaet.

Det bliver til en kamp mod tiden og en kamp om selve universets eksistens grundlag. Tilsæt dertil en omgang velskrevne dialoger, en gruppe af dødbringende aliens og lidt kærlighed, så har du opskriften på en rigtig god bog.

Jeg vil varm anbefale denne bogserie til alle som kan lide Sci-fi bøger.

Bogen er hørt som lydbog via appen Libby - Bogen er indlæst “With a fuld cast”, hvilket gør oplevelsen ekstra intens. Så hvis du overvejer denne bog, så vil jeg anbefale dig at prøve denne særlige læseoplevelse.

- Yvonne

Bogen er anden del serien af The Illuminae files.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Enola Holmes 1, Sagen om den forsvundne markis af Serena Blasco

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner En utrolig smuk tegneserie over Nancy Springers bog af samme navn. Sherlock Holmes lillesøster Enola bor samm...