torsdag den 10. november 2022

Eventyret om ringen ad J.R.R Tolkien

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Genlæsning af fantasygenrens ubestridte mesterværk - i den smukke lærredsindbundne udgave med illustratorer af Ingahild Grathmer (Hendes Majestæt Dronningen).

Bogen er en vidunderlig kombination af smukt sprog, spændende karakterer, en episk kamp mellem det gode og det onde og masser af handling. 

Hobitten Frodo arver en magisk ring og det bliver starten på en farefuld rejse tværs gennem landet. Ringen viser sig at være den onde fyrstes forsvundne herskerring og fyrsten (Sauron) sender sine mørke tjenere (Ringånderne) ud for at skaffe ringen tilbage. 

Frodo begiver sig, på opfordring fra troldmanden Gandalf, ud på en rejse for at bringe ringen til elverne. Hos elveren Elrond i Kløverdal holdes der råd og det besluttes at ringens skal bringes til det onde Mordor, hvor den kan ødelægges af det samme kraft som i sin tid skabte den.

Frodo og 8 andre (4 hobitter, en dværg, e  elver og to mennesker) begiver sig ud på rejsen mod Mordor. Undervejs møder de både venner og fjender, de bliver klogere på sig selv og træffer svære valg.

Tolkiens univers er 100% gennemført med folkeslag, lande, forhistorie, sprog, magiske væsner og genstande m.v. Det er en fornøjelse at læse med og selv om der er tale om en genlæsning så forundres jeg stadig over kompleksiteten og dybten i fortællingen. 

Mine absolut varmeste anbefalinger. 

Bogen er første del af serien Ringenes herre og er udgivet på forlaget Gyldendal. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...