mandag den 11. september 2023

De falske liv af Boris Hansen

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Et Mesterværk.

Bogen fortsætter hvor bog et i serien endte. Olivia, Cody, Majoren og resten af teamet af fiktionsagenter er på flugt fra Ministeriet og forsøger samtidig at opklare mysteriet om Orakels indblanding i de begivenheder som sluttede bog 1, Den usynlige krig, af i et hæsblæsende tempo. Samtidig så forsøger Victor, en fiktiv massemorder, at finde hoved og hale i hvordan og hvorfor han pludselig befinder sig i den virkelige verden.

Store dele af bogen er centreret omkring en central og fiktiv fantasybogserien ved navn Askekrønikerne som teamet snart skal rejse ind i. Der er mange sjove og genkendelige scener i bogen forbundet hermed, særligt Olivias begejstring over teamets readalong fik smilet frem 😁. Og så kan jeg fuldstændig sætte mig ind i Olivias frustration over at have gået i årevis og ventet på afslutningen af en bogserie - Host, host George R.R. Martin få nu skrevet den afslutning 😉.

Denne bogserien er så ulig noget andet jeg har læst. For det første så er tanken om kunne at rejse ind i bøger jo enhver bogelskers hemmelige drøm. Forfatteren tager denne drøm og gør den til fiktiv virkelighed for Olivia, Arthur og resten af teamet og tilsætter dertil et godt lag af spænding a la en god thriller. Det i sig selv virker originalt, men den del som virkeligt imponerer mig ved denne bog og dens forgænger i serien, er forfatterens evne til at sætte en stemning med sit skriftsprog. Dette kommer til udtryk på to punkter, for det første så følger vi en række meget forskellige karaktere som skriftes til at have fortællervinklen og som læser man mærker tydeligt om det er fx. Cody/Clarissa der fortæller i deres friske ungdommelige tone, eller om det er Olivias skarpe hjerne der er fortælleren. Kapitlerne om Arthur er et kapitel for sig, da hans skiftende personligheder gør at fortællerstemmen kan skifte flere gange på samme side. Det er simpelhent genialt at læse. Dertil kommer de kapitler hvor teamet rejser ind i bøgerne. Her skifter tonen igen, særligt da de i denne bog rejste ind i en gammel børnebog var det en oplevelse at læse med. Stemningen, tonen, sproget - det hele ændrede sig. 

Jeg er blæst bagover af begejstring og kan ikke andet end at give denne bog mine absolut varmeste anbefalinger.  

 - Yvonne

Bogen er 2. del af fantasyserien Tavse Verdener og er udgivet på forlaget Carlsen Puls.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...