tirsdag den 26. september 2023

God pige, ondt blod af Holly Jackson

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner

Lige så meget som jeg holdt af første bog i serien og roste den for dens nytænkende take på krimi genren, lige så skuffet er jeg over denne efterfølger.

I den første bog i serien følger vi hovedpersonen Pip, en unge skolepige, som ved hjælp af et kvikt hoved og en god portion stædighed og hårdt arbejde, opklarer et flere år gammelt drab. Pip er i første bog først og fremmeste beskrevet som en ung pige der prøver sig frem i forbindelse med at hun skriver en skoleopgave om den gamle drabssag. Her i anden bog, som foregår kort efter at at første bog er afsluttet, er Pip gået fra at være en skolepige til at blive hele byens kriminaltekniske ekspert. Hun beskrives fx som havende viden om bevisindsamling, blodmønstre, benyttende særlige afhøringsblanketter, kendskab til oprettelse af flaske profiler på internettet og meget mere. Store dele af de øvrige karakterer i fortællingen spørg Pip til råds og følger derefter hendes anvisninger, uden at skele til at hun kun er en ung pige. Når jeg læser bogen så har jeg derfor konstant en opfattelse af at hele dette set up fremstår utroværdigt.

Selve fortællingen om en ung mands forsvinden er derudover temmelig langsommelig - Vi er fx på side 150 før historien sådan så småt kommer rigtigt i gang. Samspillet mellem Pip og Ravi, som fik smilet frem i første bog, virker lidt brugt og de små ping/pong sekvenser mellem dem fungere ikke rigtig længere.

Jeg vil rose de lækre detaljer med fx. kort, billeder m.v. i bogens opsætning. Det giver afveksling i læsningen og fungere godt. 

Alt i alt ikke en anbefaling herfra.

- Yvonne

Bogen er 2. del af serien En god piges guide til mord og er udgivet på forlaget Gyldendal. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...