lørdag den 7. oktober 2023

Den standhaftige tinsoldat og fem andre eventyr af H.C. Andersen

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner

Mange af os kender H.C. Andersens populære eventyr fra børnebøger, film og tv m.v. - Men med mindre du har gjort sig den ulejlighed at læse de originale uforkortede udgaver, så er der en stor sandsynlighed for at du kun kender de redigerede udgaver af eventyrene. Derfor er der også en sort glæde ved at finde en bog som gengiver nogle af de originale eventyr i deres originale længde og som samtidig tilsætter smukke illustrationer som kan hjælpe med at fange barnets interesse i en højtlæsningssituation.

Eventyrene er læst højt for Elisa på 5 år og selv om enkelte af formuleringerne gik en smule over hovedet på hende, så nød hun bogen. Vi stoppede op undervejs og hun spurte ind til de ting som var svære at forstå og vi snakkede om karakterenes valg i eventyrene.

H.C. Andersen levede godt nok i en tid som ikke ligner vores egen og hans eventyr bær præg heraf, men de indeholder stadig en morale som gør dem aktuelle i dag.

En anbefaling herfra.

Stor ros til illustrator Ida Rørholm Davidsen som på ypperste vis har fanget eventyrenes sjæl i sine illustrationer. 

Bogen er udgiver på forlaget Gads børnebøger og er modtaget som et anmeldereksemplar.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...