søndag den 13. september 2020

Elleskudt af Signe Fahl

 


Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Jeg er kæmpe fan af denne fantasyserie og af Signe Fahl's fortællerstil. 

Elleskudt er intet mindre end en fremragende 2er - Tempoet er højere end bind 1 og samtidig får læseren rig mulighed for at dykke ned i karakterenes forhistorie, uden dog at forfatteren afsløre for meget på en gang. 

Daniel og Karen skal finde sig selv i rollerne som mand og kone. Daniel har mere end 1000 års forhistorie med ind i forholdet og kærligheden bliver sat på prøve. 

Samtidig med at bogens hovedpersoner skal finde sig til rette i deres forhold, truer en farlig og overnaturlig fjende fra Daniel's fortid hele mosen og ellefolket.

Karen har oven i dette sine egne problemer at kæmpe imod, for med den nye tilværelse som mosefødt følger en hunger efter at lokke mennesker. Samvittighedskvaler truer derfor også med at lægge en dæmper på lykken i mosen.

Kan Karen stole på Daniel's kærlighed? Langsomt gennem bogen udfolder forhistorie sig - og spændingen bygger op lige til sidste kapitel. 

Man fornemmer tydeligt forfatterens kærligheden til og viden om Danmarks fortidshistorien. Beskrivelserne som dækker scener fra år 500 frem til år 1750 er uhyre realistisk beskrevet og det giver bogen et ganske særligt ægte udtryk i sin fortællerstil. 

Endnu engang får denne fantasyserie mine absolut varmeste anbefalinger. 

Jeg glæder mig allerede til næste bind af serien...

Bogen er udgivet på forlaget Ulven og Uglen og er 2. bind i serien Tågespind. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...