mandag den 22. november 2021

Dødløs af Namina Forna

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En fantasy fortælling som virkelig har noget på hjertet.

Da Deka nærmer sig sin 16 års fødselsdag skal hun ligesom alle andre piger igennem renhedsritualet. Dekas blod viser sig at være gyldent og hun dømmes uden yderligere til døden. De blodgyldne er i følge traditionen urene - de er dæmoner og kun døden kan rense samfundet for dem.

De blodgyldne er dog næsten udødelige og selv om lokalsamfundet udsætte Deka for en umenneskelige behandling, så overlever hun og ender som en del af kejserens elitehær af alaki-krigere.

Bogen skildre på den mest brutale vis,  hvordan kvindeundertrykkelse og frygt for dem som er anderledes, kan fører til helt umenneskelige forhold. Bogen beskriver, hvordan hele samfund kan ende med at behandle mennesker, de egentlig elsker, fuldstændig grusomt, alt sammen i religionen og traditionen navn.

Samtidig så er dette også fortællingen om en ung kvinde som møder ægte venskab for første gang. En kvinde som lære at tro på sig selv, selv om hun hele sit liv har fået at vide at hendes slags er urene. Og så gemmer der sig en smuk kærlighedshistorie i bogen. 

Universet i bogen føles som et frisk pust, det er originalt og eksotisk. Jeg var tryllebundet hele vejen igennem. 

Bogen har mine absolut varmeste anbefalinger. 

- Yvonne 

Bogen er 1. del af serien De Blod Gyldne og er udgivet på forlaget Gutkind. 

Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...