fredag den 26. november 2021

Stien på Bjerget af Marianne Dubuc

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

En smuk fortælling om at nyde de små ting her i livet, og om at give de gode oplevelser videre til næste generation.

For foden af bjerget bor fru Grævling. Hver søndag går hun tur på til toppen af bjerget. På sin tur til toppen møder hun de andre dyr som bor på bjerget. 

En dag møder hun den lille kat Felix. Felix tager med fru Grævlings op på toppen af bjerget og sammen har de to venner derefter mange gode søndags gåture.

Jeg læste bogen højt for Elisa på 3 år og vi brugte lang tid på at snakke om fru Grævlings gåtur op af bjerget, og om de ting og dyr, som hun mødte på sin vej. Undervejs i højtlæsningen lyttede Sarah på 9 år også lidt med og bogen fangede hendes interesse så meget, at hun bagefter læste bogen selv.

Illustrationerne er holdt i rolige farver og dette er med til at sætte en rigtig god stemning for læsningen. Der er ganske få sætninger på hver side, og i stedet er der fokuseret på stemningen. Dette giver rum for at man som læser selv kan gå på opdagelse i illustrationerne og digte videre på historien.

Vi kan varmt anbefale bogen.

Bogen er udgivet på forlaget Albert og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...