søndag den 7. november 2021

Swarta Blodskyggernes forbandelse af Jeanette Varberg

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Fortællingen foregår i Danmark ca. år 200. Vi følger kongesønnen Swarta, der lever som udstødt blandt sine egne. Swarta er et skravl, lille, svag og med lungesyge. Kongens fostermor er en magtfuld sejdkone og hun vil ofre Swarta til mosen efter gammel lov, fordi Swarta er førfødt. Swarta reddes heldigvis af goden Midir og får lov til at vokse op hos ham.  

Da Swarta er ca. 10 år gammel bytter kongen ham som fredsgidsel med et kongerige i nord. Swarta oplever både godhed og forræderi bland nordfolket, og da krigen en dag bryder løs mellem Nordfolket og Swarta fars kongerige, tvinges han til at vælge side.

Bogen markedsføres som en børnebog egnet fra 8 år og op. Jeg måtte dog konstaterer under højtlæsningen herhjemme, at sproget i bogen ikke er passende hertil. Der er for mange fremmede udtryk og snørklede sætninger og dette gjorde, at mine børn på 8 og næste 10 år stod af allerede efter få sider. Derfor valget jeg selv at læse bogen færdig.

Man mærker tydeligt at den faglige viden som lægger bag bogen er enorm og Swarta´s eventyr er både lærerigt og spændende undervejs. 

Egentligt er bogen efter min vurdering en 4 stjernet læseoplevelse, men jeg har valgt at lade den misvisende aldersmærkning trækker en stjerne ned.

- Yvonne

Bogen er stemningsfuldt illustreret af Peter Bay Alexandersen. 

Bogen er udgivet på forlaget Politikken og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...