tirsdag den 16. november 2021

Pas på planeten af Katie Daynes

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner

Bogen er en pap-bog med flapper og markedsføres som egnet fra 4 år og op. 

Emnet for bogen er planeten og de resurser som vi som mennesker har til rådighed og hvordan vi passer bedst muligt på dem. Herunder med beskrivelser af bæredygtig og grøn udvikling, dyrelivet og hvordan forurening påvirker naturen.

Bogen er i lækker kvalitet og har masser af flapper på hver side. Den er mangfoldigt illustreret og fremstår udadtil meget indbydende for læseren.

Desværre så har forfatteren ikke gennemtænkt konceptet ved bogen med særligt fokus på sin primære læser. For selv om ønsket om at formidle alverdens spørgsmål om planetens tilstand til små børn, på en ikke fordømmende eller skræmmende måde, er en rigtig god ide. Så bliver man simpelhen nød til at tale børnenes sprog, når man gør dette. Denne bog er så kompleks i sit sprog, og så informationstung på siderne, at mine børn, også dem der var væsentligt ældre end 4 år, stod af under højtlæsningen. 

Derudover så er skriften i bogen meget broget at se på. Fx er der på samme side og ofte også i samme afsnit gjort brug af forskellige skrifttyper, forskellige størrelser på bogstaverne, delvist kursiv, delvist fed - og alt i alt fremstår udtrykket rodet og ikke særligt læsevenligt. 

Bogen er illustreret af Ilaria Faccioli 

Bogen er udgivet på forlaget Alvilda og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...