mandag den 22. august 2022

Asfrid - Spindlernes dal af Laura Helena Pimentel da Silva

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner 

Fantasybog med stenalder vibes.

Pigen Asfrid begiver sig på en farefuld færd til Mørkelandet for at stjæle et edderkoppeæg til sin mormor. Asfrid møder dødbringende væsner og får nye venner på sin rejse.

Bogens temaer omkring kærlighed uanset race og viljen til at ofre alt for familien fungere ok.

Jeg har læst andre af forfatterens bøger og været meget begejstret for dem, men denne bog fangede mig dog aldrig rigtig. 

Bogen bliver ikke rigtig spændende og der var flere elementer som irriterende mig undervejs i læsningen, bl.a. at vi i starten af bogen får fortalt at stjernefolket som Asfrid tilhører, ikke behøver mad eller søvn for at overleve, og alligevel så bruger bogen meget plads på at beskrive scener hvor der jages, eller hvor Asfrid er udmattet og falder i søvn.

Der er også længere dialoger som virker noget konstruerede, hvor personer fortæller hinanden eller sig selv baggrundsviden om den verden vi befinder os i, formentlig udelukkende med det formål at oplyse læseren.

Alt i alt ikke en serie jeg planlægger at læse videre i.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Leitura og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...