torsdag den 4. august 2022

Sort Storm af Mette Engel-Holm

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner 

En bog med masser af potentiale, men som dog halter flere steder. 

I en fremtid hvor klimaforandringer har lagt store dele af verden øde, følger vi Reef, en ung mand fra Yderzonen som kæmper for at overleve og holde sammen på sin familie. Da regeringen planlægger at flytte alle beboerne ind i megabyer bliver Reef skilt fra sin bedstemor, sin lillesøster og pigen som han elsker. 

Reef kæmper for at blive genforenet med sin familie og får hjælp af barndomsvennen Alex. Undervejs opdager de, at regeringen har andre og langt grusommere planer, end bare at tvangsflytte borgere. 

(SPOILER ALERT - næste 2 afsnit)

For en karakter med Alexs baggrund syntes jeg, at han fremstår for forfølelseskold i store dele af bogen. Alex bekymre sig minimal om egne familiemedlemmer og barndomsvenner i forbindelse med flytningen til megabyen og senere i bogen så dræber han uden kvaler.

Flere gange undervejs undrede jeg mig. Universet, de tekniske muligheder, beboernes væremåde - Det hænger ligesom ikke troværdigt sammen. Fx at Alex kan åbne døre i et tophemmelig militæranlæg ved brug af fingeraftryk, selv om han bare er menig soldat, At prepperne vil tilbageholde Alex og Reef imod deres vilje, At de ikke bliver efterlyst/eftersøgt?

En læseoplevelse under middel og ikke en bog jeg kan anbefale.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Krabat og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...