fredag den 9. september 2022

Eragon af Christopher Paolini

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Drager, elvere, dværge, the chosen one og en ond konge - Bogen her har alle ingredienserne til en klassisk fantasyroman og det fungerer bare 👍

Drengen Eragon opdager ved et tilfælde et drageæg, som efterfølgende udlægges og dragen Saphira opstår. Eragon og Saphira må derefter flygte fra den onde konge Galbatorix.

Bogens stærke side er helt sikkert venskabet mellem drengen og dragen og deres udvikling. Sammen modnes de undervejs på deres rejse. De møder venner og fjender og hvivles ind i et politisk spil mellem racer.

I starten af eventyret er både Eragon og Saphira forholdsvist umodne (børn), hvorimod de mod slutningen af bogen begge fremstår som velovervejede individer.

Bogen er lang og store dele af bogen er en rejse fra A til B. For at fylde ventetiden ud på rejsen, er historien tilsat flere interessante karakterer fx Brom, eller varkatten og sandsigersken. 

Store dele af forhistorien er indledningsvis ukendt for læseren, men man bliver langsomt oplyst i takt med at Eragon finder ud af mere og mere om de personer og væsner han møder på sin vej. 

Bogen formår at holde handlingen og spændingen godt i gang hele vejen igennem 👏

En serie jeg ser frem til at læse videre i.

- Yvonne 

Bogen er første del af fantasyserien Arven og er udgivet på forlaget Sesam.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...