mandag den 24. juli 2023

Magi og Heltemod af Chris Colfer

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Første bog i serien En magisk fortælling er lige netop det "En magisk fortælling". Men samtidig er bogen så meget mere end det. 

Fortællingen er velopbygget, spændende og troværdige, men bogens helt sorte force er dens morale om tolerance overfor alle, også dem som ikke ligner dig selv, og som måske af den grund kan virke lidt skræmmende til at starte med.

Bogen er en guldgrube af gode citater centeret omkring diversitet. Om kvinder ret til lige uddannelse. Om befolkningsgruppers lige ret til at eksistere. Om lige ret til præferencer ud i interesser m.m.

Vi følger pigen Brystal i et mandsdomineret samfund. Brystal er en klog pige som elsker at læse, men i et samfund hvor bøger og lærdom er forbeholdt mændene så mistrives hun. Da hun derudover opdager at hun har forbudte magiske evner så får hun for alvor problemer. 

Brystal møder meget modgang, men heldigvis også masser af venskab på sin vej igennem fortællingen. Der er flere interessante bikarakterer som er med til at give fortællingen liv.

En god bog som jeg varmt kan anbefale til mellemtrinnet (og voksne som holder af en god fortælling).

- Yvonne 

Bogen er første del af serien En magisk fortælling. Bogen er udgivet på forlaget Alvilda og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...