søndag den 25. august 2024

Familien Swift, Nu går den vilde (skatte) jagt af Beth Lincoln


 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner 

Mysterie/detektivroman i børnehøjde. 

Vi følger Familie Swift som mødes i det gamle palæ til skattejagt. Fortællingen er fyldt med farverige og morsomme karakterer og for at højne spændingskurven sker der et drabsforsøg og et drab som skal opklares.

Illustrationerne er med til at sætte stemning og som hovedregel så fløj siderne afsted under læsningen af første halvdel af bogen, derefter synes jeg dog at fortællingen trak ud og opklaringen af mysterierne tabte lidt tempo, bl.a. pga at mange gentagelser.

Selve fortællingen er egentlig til 3 stjerner, men et element forstyrre læsningen i en sådan grad, at det trækker en stjerne ned så jeg ender med en bedømmelse på 2 stjerner. Fortællingens hovedperson Unode som er ca 11-12 år møder et barn på ca sin egen alder og barnet, som hedder Arv, er intetkøn med pronominerne de/dem/det/deres/denne. For det første så er det uhyre forvirrende i en fortælling hvor mange af scenerne har flere karakterer involveret, at der er en karakterer hvis pronominerne også er en flertalsform. Flere steder bliver jeg nød til at læse afsnit og linjer flere gange for at blive klog på hvilken/hvilke karakterer der skrives om. For det andet så ville jeg have foretrukket at denne repræsentation i bogen ikke var blevet gjort i form af et barn, da jeg mener det er med til at lægge et unødigt pres på den unge læser til gøre sig egne tanker om køn og det er overvejelser som høre til ved indgangen til voksenlivet ikke barndommen. 

Bogen er illustreret af Clare Powell.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Gutkind og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Carl og Dulla og alle løgnhistorierne af Carl Quist Møller

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner Bogen handler om bydrengen Carl der bliver sendt på bondegårdsferie på Venø. Her møder han Dulla.  Denne bog ...