tirsdag den 20. august 2024

Skygger fra Sprogø af Vibeke Marx

Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner

Ikke den bog jeg havde forventet.

Ud fra titlen på bogen og forsiden havde jeg en forventning om at skulle læse en historie centreret om kvindeanstalten på Sprogø, men sådan gik det ikke. Kun ganske lidt af handlingen foregår på eller omkring Sprogø.

I bogens første halvdel følger vi Magda som indledningsvist bor på kvindeanstalten, men som i ungdomsårene flytter ud for at blive pige i huset hos den mand som hun elsker. Fortællingen om Magda er hård læsning med bl.a. tvangsadoption og meget begrænset frihed til egne valg. Denne del af bogen var ok - 3 stjerner.

I 2. halvdel følger vi Ursula som lever i en familie hvor mobning m.m. er hendes dagligdag. Denne del var direkte deprimerende læsning og der er meget få lysglimt af håb i Ursulas fortælling. Derudover så er der en del uheldige bemærkninger, hvor der sættes lighedstegn mellem Ursulas overvægt og hendes mentale velbefindende. Denne del får 2 stjerner.

Afslutningen om Kloven var delvist forvirrende, delvist præget af karakterenes tåbelige valg. Det hele fremstod lidt for utroværdigt i forhold til hvordan alle finder ud af sandheden og håndtere den mod slutningen. Denne del får kun 1 stjerne.

- Yvonne

Bogen er udgivet på forlaget Modtryk.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Carl og Dulla og alle løgnhistorierne af Carl Quist Møller

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner Bogen handler om bydrengen Carl der bliver sendt på bondegårdsferie på Venø. Her møder han Dulla.  Denne bog ...