søndag den 19. juli 2020

Pandora - Vulkanvinter af Christian Engkilde



Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

I befinder os i en ikke for fjern fremtid. En supervulkan har været i udbrud og dræbt størstedelen af jordens befolkning. Vulkanudbruddet har samtidigt ændret klimaet, således at store dele af verden nu er dækket af sne og is. De få tilbageværende mennesker må kæmpe for at overleve bl.a. ved brug af gammeldags jagtmetoder og lidt landbrug, da stort set alle de elektroniske bekvemmeligheder vi kender i dag er sat ud af drift.

Pandora er 17 år og bor oppe i bjergene sammen med sin far. Pandoras mor er blevet overfaldet og dræbt 10 år forinden hovedhistorien udspiller sig.

Pandoras far er læge og bliver meget mod sin vilje før til en nærliggende by for at tilse bykongens syge datter. Da Pandora finder ud af, at hendes far næppe slipper derfra igen med livet i behold, sætter hun efter ham. 

Nu følger en rejse hvor Pandora møder både fjender og venner undervejs, og hvor hun pludselig befinder sig midt i en større sammensværgelse i kampen om mad og dermed også i kampen om magt. 

Pandora er fysisk stærk og har lært at klare sig alene i den barske natur. Hun løber op og ned af bjerge, fanger dyr i hjemmelavede fælder, svømmer i iskolde floder, sover i bivuak og kæmper mod ulve.

Historien en både interessant og relevant at læse i disse klima tider. Desværre så formår bogens historien alligevel aldrig rigtig at gribe mig undervejs. Jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg aldrig når at kommer ind på livet af Pandora, og derfor forstår jeg heller ikke altid hendes valg og følelser undervejs i bogen.

- Yvonne 

Bogen er første del i serien og er udgivet på forlaget Siluet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...