søndag den 5. juli 2020

Vaals Hær 1 - Genkomsten af Eva Egeskjold



Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

En imponerende fortælling fyldt ned magtkampe, mord, voldtægt, ældgammel magi, venskaber, frygtindgydende væsner,  kærlighed og svigt. Tilsæt hertil et alsidigt og velbeskrevet persongalleri, og sæt hele herligheden ned i et fantasyunivers som i komplicetet kan måle dig med Game of Thones - så har du denne bog.

Eva Egeskjold fører læseren tilbage til Næslandet 270 år efter afslutningen på den oprindelige bogserie om Næslandet. Der har hersket fred i landet i alle disse år, magi og herunder i særdeleshed den mørke radixmagi, er stort set forbudt, og landets klaner lever side om side i rimelig fordragelighed. Men under overfladen lurer ondskaben og dermed også kaos. - Ragnar (en superskurk fra den oprindelige bogserie) vender tilbage til Næslandet og han har bestemt ikke gode hensigter. Kongens bror Bratan forelsker sig i den almindelige bondepige Wenge, men Wenge gengælder ikke Bratans kærlighed. Og dertil kommer at Wenges bror Jack besidder radixmagi, og ved at uheld  kommer til at slippe sin magi løs og herunder begå flere mord. 

Bratan tager ikke Wenges afvisning let og dette fører til begivenheder som kaster landet ud i borgerkrig, samtidig med at Ragnar igangsætter jagten på at hidkalde demonen Vaal.

Denne bog er spækket med hæsblæsende action, karakterudvikling, god dialog, fine beskrivelser af landskabet og meget meget mere. Jeg har nydt at læse med fra første side til sidste punktum, og jeg ser frem til de næste 2 bøger i serien.

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget DreamLitt og er første del i trilogien Vaals hær. Serien er en selvstændig fortsættelse af bogserien om Næslandet. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner En mesterværk ud i ordentlighed overfor vores medmennesker. Atticus, den lokale advokat, opdrager 2 børn alen...