onsdag den 12. januar 2022

Det opfindsomme menneske af Peter Goes

Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Endnu en flot bog fra Peter Goes

Jeg læste “Floder” med børnene, da den udkom. Nu er turen så nået til det opfindsomme menneske. Denne gang er det ikke verdens floder og historie der er temaet, men som titlen antyder en rejse fra ældre stenalder til nutid i menneskets opfindsomhed. 

Stilen er nøjagtig den samme som i “Floder”, hvilket er en positiv ting, da jeg er svært glad for den visuelle stil. Der er masser af tegninger og under hver tegning er der en lille tekst der beskriver tingens historie. 

Peter Goes fortæller os om historien fra alt fra opdagelsen af ilden til den engelske longbow til opfindelsen af Playstation. Vi kommer vidt omkring. 

Ligesom med “Floder” er teksten til tider så svær at den henvender sig til voksne eller store børn, så den er efter min mening klart bedst som en oplæsningsbog. 

Vi har i alle tilfælde sprunget rundt i den, og læst det vi synes er spændende, og til de mindste børn har vi bare snakket om tegningerne, en på 3 år synes måske ikke at Tycho Brahe er den mest interessante person i verdenshistorien. 

- Kenneth 

Bogen er læst højt for Sarah på 10 år, Katrine på 8 år og delvist fir Elisa på 3 år.

Bogen er udgivet på forlaget Forlæns og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...