mandag den 3. januar 2022

Spilledåsen 1-3 af Gijé og Carbone

Anmeldelse 3,5 ud af 5 stjerner 

Jeg har læst de første 3 bind i serien om pigen Nola og hendes magiske Spilledåse. Nola er 8 år gammel og tegneserien henvender sig også primært til den yngre læser. 

Nola opdager en forunderlig verden (Pandorien) inde i den spilledåse hun har arvet efter sin mor. I Pandorien bliver Nola venner med pigen Andrea og hendes bror Igor, og sammen skal de bl.a redde Andreas mor fra en mystisk sygdom og hjælpe drengen Cyprien ud af en knibe. 

Tegnestilen er flot og detaljeret, men jeg synes desværre at der benyttes lidt for mange mørke farver, således at detaljerne kan bliver svære at skelne. 

Tegneserien er nogle steder lidt teksttung og karakterer har ofte flere replikker på samme illustration. Dette virker lidt uheldig, hvis man der vil have at bøgerne er lette at gå til for de mere uerfarne læsere. Flere af illustrationerne kunne fint have fortalt historien i sig selv, uden at karaktererne nødvendigvis behøvede at "sige noget" samtidig. 

Hver bog i serien er en lille afsluttet fortælling og bøgerne behøves derfor ikke nødvendigvis at blive læst i rækkefølge. 

De dilemmaer som Nola og hendes venner stilles overfor er ikke for komplekse og passer fint ind i forståelsen til de yngre læsere. Som voksen læser savnede jeg dog lidt mere dybde i historien. 

Alt i alt en udemærket tegneserie. 

Tegneserien er planlagt til at udkomme i i alt 5 bind på forlaget Cobolt. 

Bog 1 og 2 er biblioteksbøger, bog 3 er modtaget som en anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...