torsdag den 13. oktober 2022

Onyxkuppet af Judith Sølvkjær

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Stop - inden du læser denne anmeldelse så vil jeg gerne have dig til genkalde dig tema melodien til filmen Mission Impossioble. Godt - så er stemningen sat.

Vi følger gadedrenge Theo som via sine magiske evner får plads på et hold af tyve der vil røve Sharens guld.

I ægte kupstil så går planlægningen derefter i gang. Hvert medlem af gruppen har sine særlige evner (og fordomme mod de øvrige medlemmer) og ikke alt går efter planen. 

Bogens stærke side er det venskab som blomstre frem imellem medlemmerne af gruppen, så selvom scenerne med selve kuppet er virkelig spændende, så er det dialogerne og de tvist som fortælling tager i forhold til karakterene som for mig til at knuselske denne bog.

Bogen forgår i et ørkenlandskab, med eget klima, guder, magisystem m.m. Der er en del at holde styr på og derfor fortjener forfatteren også stor ros for, at få introduceret det hele løbende, uden at det kommer til at føles som et info dump. Ordlisten bag i bogen var også hjælpsom undervejs. 

Alt i alt mine absolut varmeste anbefalinger. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på Straarup og Co og er modtaget som et anmeldereksemplar. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Møgmis, En rædsom rolling og en kattepine af dimensioner af Sophie Souid

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Møgmis som altid prøver at dræbe sin ejer Sivert. En dag kommer kusine Marie på besøg og hu...