onsdag den 26. oktober 2022

Spionchefen af Lars Findsen

 Anmeldelse 4 ud af 5 stjerner 

Det er så let altid at give Djøf'ern skylden. Det er oppe i tiden at "der skal rulle hoveder", når fejl begås. Men bag denne retorik gemmer sig arbejdsomme embedsmænd som har knoglet for Danmark - og naturligvis også for deres egen karriere.

I denne bog får vi et unikt indblik bag facaden. Hudløst ærligt fortæller "Spionchefen" om sin oplevelse af da systemet vender ham rykken og hvordan dette uventede svigt har påvirket ham og hans familie. 

Jeg havde måske håbet på et lidt mere åbent billede af baggrunden for den sigtelse som Findsen fortsat har hængende over hovedet, men Lars Findsen holder sig på dydens smalle sti. Sagen er stadig hemmeligheds stemplet og bogen afslører derfor ikke meget herom.

Hvad der derimod kommer frem i bogen er et tydeligt billede af et skift i den politiske håndteringen af centraladministrationen under den nuværende regering.

Flere gange under læsningen havde jeg en "det var li godt s.." oplevelse, mens jeg sad og rystede på hovedet over episoder og meningsudvekslinger som bliver beskrevet. 

Bogen bær undertiden "Erindringer fra celle 18", og Findsen kommer da også lang omkring i bogen - fra sin spænde start som fuldmægtig i Justitsministeriet og frem til anholdelsen og tiden i fængsel derefter.

 Sprogligt er bogen let at læse, har en godt tempo uden for meget unødigt fyld og alligevel dyb nok til at give et nuanceret billede af "Spionchefen". Stor ros skal derfor også lyde til medforfatteren Mette Mayli Albæk. 

En varm anbefaling herfra. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Politiken. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...