torsdag den 28. januar 2021

Bille & Bjørn 1 af Peter Hermann

 

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Kender I udtrykket: En bog som kan læses af alle? Og så tænker man: Jo, jo meeen kan det nu også passe... og det kan det.

Peter Hermann har med denne bog skabt en bog som vi vil betegne “Egnet for alle!” Bogen er helt uden tekst og historien fortælles udelukkende gennem illustrationerne. 

Bjørn skal lufte sit kæledyr Bille før sengetid, og dette bringer dem på en tur igennem byen og derefter ud i skoven, for at finde det helt rigtig træ som Bille kan lette ben op ad.

Detaljegraden i illustrationer er høj og hver side indeholder elementer som egentlig ikke hører til hovedhistorien, men som læseren alligevel let fortaber sig i. Dertil kommer at der er masser af humor i bogen.

Jeg har læst bogen sammen med Elisa på 2 år - Her havde vi mest fokus på at finde Bille på alle billederne, og på hvad Bille mun tænkte på. Derefter har jeg læst bogen sammen med Katrine på 7 år - Vi gik mere i detaljer, og fik længe til at gå med, at tale om blæksprutten i kloaken og ham som tegnede graffiti på væggen. Katrine har også siddet og læst bogen selv - Her kom storebror Mads på 10 år så forbi og snuppede bogen, for den ville han også læse. Sidst, men ikke mindst, så har jeg selv siddet og hygget mig med at bladre i bogen - og her kom min mand så forbi og stoppede op med et: “Hvad er det for en bog? Den er da godt nok imponerende tegnet.” 

Derfor er dette efter vores vurdering en bog for alle, og en bog med stor genlæsningsværdi. 

Vi håber der kommer mange flere bøger om Bille og Bjørn.

Bogen er udgivet på forlaget Kyklop og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Havets kæmpe af Katja Brandis

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Tiago, som et en seawalker. Det betyder at han kan forvandle sig selv ind til et havdyr. Ti...