tirsdag den 12. januar 2021

Blodarv - af Haidi W. Klaris

 

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

Bogen handler om den 17 årige dreng Connor. Cornor mister sin mor til sygdom og tvinges derfor til at flytte til byen Mossy Creek for at bo sammen med sin moster og morfar. 

Mossy Creek ligger isoleret fra omverdenen. Brug af mobiltelefoner er ikke muligt og internettet overvåges. Cornor har svært ved at tilpasse sig de mange nye regler og begrænsninger, og samtidig undres han over hvorfor forholdene er sådan i byen.

Hver måned ved nymåne er der totalt udgangsforbud og Cornor finder ud af, at dette skyldes at byen hærges af mystiske væsener.

Cornor forelsker sig i den smukke Amalia - men hun er ikke en helt almindelig pige, og hendes storebror er bestemt ikke interesseret i den forbindelse.

Bogen er letlæst - desværre står læseoplevelsen tilbage som noget utroværdig og personerne overfladiske. Jeg forstår fx ikke hvorfor forfatteren har vagt at placere handlingen i hvad jeg formoder skal forestille en amerikansk by, når der nu er tale om dansk fantasy.  Ligesom jeg finder det særdeles utroværdigt at der i 2020 findes en måde, hvorpå en by kan begrænse samtlige indbyggeres adgang til internettet.

- Yvonne 

Bogen er første del af fantasyserien Sort Måne og er udgivet på forlaget Tellerup. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Havets kæmpe af Katja Brandis

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Bogen handler om Tiago, som et en seawalker. Det betyder at han kan forvandle sig selv ind til et havdyr. Ti...