onsdag den 9. februar 2022

Bjørnekongen af Peter Gotthardt

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner

Bogen handler om Mejse der ser en bjørn som bliver plaget med at skulle danse. Mejse har tænkt sig at redde bjørnen. Da hun redder bjørnen ser hun at den har en næsepiercing. Mejse har tænkt sig at få piercingen ud. 

Mejse går over til smedjen. Det er midt om natten, da Mejse går ind i smedjen. Mejse kan ikke holde sine hænder stille, da hun prøver at få næse piercingen ud, men så kommer en dreng ud af smedjen. Drengen hedder Ravn. Ravn hjælper Mejse med at få næse piercingen ud. Da piercingen er ude begynder bjørnen at tale. 

Bjørnen siger, at han er deres retmæssige konge, kong Valbjørn, og det er den nye dronning er en troldkvinde der har forvandlet ham til en bjørn, så hun kunne blive dronning. De får mange venner og fjender på rejsen for at få Valbjørn til at blive konge igen.

Jeg godt lide bogen, fordi der er mange dyr med, særligt kan jeg godt lide den sorte panter der er med. Den hedder Hvæs. 

Jeg synes det er godt fundet på at alle har dyrenavne.

- Mads 11 år

Bogen er første del af serien Mejse og Ravn. Bogen er udgivet på forlaget Alvilda.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...