lørdag den 12. februar 2022

Harry Potter og Dødsregalierne af J. K. Rowling

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner 

Hvordan afslutter man en fortælling som er forløbet over 7 bøger og flere tusind sider? Hvordan runder man en kamp af, som startede mellem en 11 årig dreng og de sørgelige rester af en sjæl, for sidenhen at blive kampen mellem det gode og det onde i et helt samfund? Svaret er - man afslutter med et brag!

Harry, Ron og Hermione er på flugt fra Voldemort. Samtidig er de på jagt efter hans Horcruxer, for kun sådan kan de måske svække hans magt nok til at han kan besejres endeligt. Uden Dumbledore til at vejlede dem, må de prøve sig frem, og det tære på venskabet undervejs. 

Dumbledore har testamenteret de 3 venner hver en genstand som skal hjælpe dem i deres jagt. Men som altid med Dumbledore, så er genstandenes betydning kryptisk at forstå til at begynde med.

Forfatteren får rundet rigtig godt af. Vi genbesøger mange af de lokationer, genstande og væsner som har haft betydning i de foregående bøger. 

Den endelige kamp bliver ikke let, ikke alle overlever og alt bliver bestemt ikke sådan som man som læser egentlig gik og troede at det ville blive.

Harry er modnet i sine beslutninger i denne bog og mange af bikaraktererne får en afgørende betydning for den endelig kamp. Derudover så får den altid fantastiske Dumbledore et par hak i lakken undervejs. Rigtig godt set af forfatteren, at give denne karakter lidt mere kant og dybte. Alt er jo sjældent bare sort og hvid i en persons liv - de grå nuancer får lov at komme frem her og det virker rigtig godt.

Alt i alt er jeg derfor meget tilfreds med afslutningen på serien. 

- Yvonne

Bogen er 7. og afsluttende del af fantasyserien om Harry Potter. Bogen er udgivet på forlaget Gyldendal.

Jeg har læst bogen parallelt med en anden bog af samme forfatter, nemlig Barden Beedles Eventyr. Jeg kan meget anbefale dette, ikke fordi Barden Beedles eventyr i sig selv er specielt god, men fordi at der er mange referencer til bogen i Harry Potter og Dødsregalierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...