mandag den 7. februar 2022

Natteblod af Mikkel Wendelboe

 Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner 

En interessant historie med et udemærket persongalleri.

Vi følger pigen Naddi der har boet i et tårn hele livet. Om dagen er hun en almindelig unge pige, men hver nat dør hun og bliver en slagt levende udød.

Da Naddi beslutter sig for at flygte, bliver det starten på et eventyr fyldt med magi, drager, tidsrejser og heltemod - alt sammen for at hun til slut kan finde sig selv og måske endda redde landet fra ondskaben. 

Jeg kan egentlig rigtig godt lidt historien. Både Naddi, men også Rie, Marko, Davi, Raa m.fl. er interessante karakterer. De har hver deres forhistorie og bevæggrunde for at tage kampen op mod ondskaben. De har ligeledes hver deres særlige evner og karaktertræk - hjælpsom, modig, humoristisk, heltemodig m.v. 

Selve fremdriften i historien er også god - Der sket hele tiden noget. Vores helte blev sat på prøve igen og igen. Der er plottvist, og alt i alt et godt flow i handlingen. 

Jeg er dog ikke så glad for bogens sproglige stil som flere steder er lidt for snørklet. Jeg savner også lidt mere dybde i karaktererne.

Ros skal til gengæld lyde for at skrive noget så sjældent som en fantasy stand alone, hvor hele det episke eventyr på udemærket vis er samlet i en enkelt bog.   

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Superlux og er modtaget som et anmeldereksemplar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vindmageren af Maja Lunde

 Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner  Venskab, krig, tilgivelse og barndom er nogle af emnerne i fortællingen. Det er tunge emner, men med den ret...