onsdag den 9. august 2023

Døde piger lyver ikke af Jay Asher

 

Anmeldelse 3 ud af 5 stjerner

En rå ungdomsbog om selvmord og betydningen af rygter.

Clay modtager en pakke indeholdende en række kassettebånd hvorpå Hannah fortæller sin historie bid for bid. Clay har længe været småforelsket i Hannah, men det er kun blevet til mindre tilnærmelser og nu er det for sent. For Hannah er død, hun har begået selvmord.

Som en stemme fra dødsriget beskriver Hannah på kassettebåndene hvorfor hun gik fra at være en glad ung pige med masser af drømme, til at føle sig mere og mere trist. Hannah har været udsat for den slags rygter som flere unge mennesker, særligt piger, risikerer at møde i 16-17 års alderen. Men hvor andre måske magter at ryste rygterne af sig eller at søge hjælp i tide, så formår Hannah ikke at rejse sig igen, men hun falder længere og længere ned i mørket, bl.a. takket været de episoder som hendes klassekammerater udsætter hende for. 

Historien er fortalt så den veksler mellem Hannahs stemme fra båndene og Clay´s stemme fra nutiden. Dette giver et rigtig godt flow i fortællingen.

Bogen berør et vigtigt emne og vil helt sikkert kunne sætte tanker og gode snakke i gang. 

En god læseoplevelse som jeg kan anbefale til dig som holder af YA litteratur.

Bogen er udgivet på forlaget Politikken. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...