fredag den 18. august 2023

Den mageløse maskine af Aske og Mia Mottelson

 Anmeldelse 2 ud af 5 stjerner

En billedbog om kode, computere og skabelsen af kunstig intelligens. 

Bogen gør egentligt en rigtig godt skytte arbejde med at forklare kode og dele af den videnskab der ligger bag ved computere og kunstig intelligens. Vi følger en pige som får en maskine som mangler en kode for at kunne virke. Pigen begiver sig ud i verden og her møder hun eventyrlige fænomener, hvis principper hun omsætter til viden om hvordan kode virker. Som sagt, så gør bogen det udmærket med at forklare dette. 

Spørgsmålet er bare, har man som læser behov for en billedbog om dette emne? Eller bliver det lidt for kompleks, hvor den gode historie træder i baggrunden, til fordel for behovet for at forklare videnskab for børn. Dette spørgsmål kan kun den enkelte læser besvare, nogle vil helt sikker elske bogen, andre måske knapt så meget. 

Min oplevelse under højtlæsningen var at Elisa på 5 år ikke kunne følge kompleksiteten af fortællingen, og jeg havde ligeledes personligt en oplevelse af, at dette emne for mig ikke er egnet i en billedbog. 

- Yvonne 

Bogen er udgivet på forlaget Lambert og er modtaget som et anmeldereksemplar. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kan du så være stille af David Sundin

Anmeldelse 5 ud af 5 stjerner   Forfra. Igen. Det er min tur nu! Kan en børnebog blive en yndlingsbog allerede første aften? Svaret er: Ja. ...